• Kategorie
  • MAPEI MAPELASTIC 16KG. HYDROIZOLACJA 2-SKŁADNIKOWA

Symbol: 10139104813
Brak towaru
219.00 -4% 209.99
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
219
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 14
DHL POP 14
Kurier InPost 16
Kurier DHL 16
Kurier InPost (Pobranie) 22
Dostępność 0 szt.
Waga 16 kg
image

Elastyczna, dwuskładnikowa izolacja przeciwwodna na bazie cementu i żywic syntetycznych do uszczelniania balkonów, tarasów, łazienek i basenów.

Zastosowanie

Wykonywanie powłok wodochronnych na podłożach cementowych, uszczelnianie łazienek, natrysków, balkonów, tarasów, basenów pływackich itp. przed układaniem płytek ceramicznych.

Mapelastic może być nakładany na podkłady i tynki cementowe, na istniejące podłogi pokryte płytkami ceramicznymi, kamieniem naturalnym, lastryko itp. - pod warunkiem, że są czyste i mocno związane z podłożem.

Grubość pojedynczej warstwy nie powinna przekraczać 2 mm, natomiast grubość dwóch warstw izolacji powinna wynosić min. 2 mm.

W przypadku nanoszenia zaprawy na powierzchnie poziome, na podłoża szczególnie narażone na obciążenia lub popękane, zaleca się zatopienie w drugiej warstwie zaprawy siatki Mapenet 150 (4x4,5 mm).

Powłoka wykonana z Mapelastic zabezpiecza powierzchnię przed wodą, zachowując jednocześnie paroprzepuszczalność.

Posiada zdolność pokrywania mikropęknięć w podłożu nawet do 2,5 mm

Dane techniczne

Maksymalny czas użytkowania: 60 minut.

Nakładanie drugiej warstwy: po 4-5 godzinach.

Czas oczekiwania przed montażem okładzin: min. 4-5 dni, w sprzyjających warunkach czas ten może ulec skróceniu do 24 godzin

Kolor: szarozielony.

Nakładanie: metalową pacą.

Przechowywanie: część A: 12 miesięcy, część B: 24 miesiące. 

Chronić przed mrozem. 

Zużycie1,7 kg/m2 na 1 mm grubości warstwy.

Opakowania zestawy po 16 kg (część A 12 kg + część B 4 kg)

image
Kod producenta:
brak (2)
Waga:
16 (2)
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
16 (2)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie